VIDEO Objavljena snimka uhićenja bjegunca koji je u Splitu autom udario policajca

Screenshot: Kanal MUP-a RH i policije

SPLITSKA je policija jučer poslijepodne uhitila Ivana Božića (29), koji je od prekjučer ujutro bio u bijegu nakon što je u središtu grada Golfom oborio mladog prometnog policajca, kojemu su se splitski liječnici do danas borili za život.

 

Danas je na kanalu MUP-a RH i policije objavljena snimka njegovog uhićenja. U bijegu se nalazio od srijede u jedan sat poslije ponoći nakon što je u Ulici Domovinskog rata svojim vozilom oborio 20-godišnjeg policajca, koji je u bolnici završio s teškim i po život opasnim ozljedama.

Bjegunac nije imao vozačku, i ranije je bježao policiji, razbijao u kafiću...

Kako javlja Dalmacija News, Ivanu Božiću ranije je bila oduzeta vozačka dozvola. Ima više prekršaja, optužnica i presuda. Nepravomoćno je sredinom rujna, dakle, prije osamdesetak dana, osuđen na 23 tisuće kuna i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilima kategorije B jer je počinio nekoliko prometnih prekršaja.

Prema presudi, 10. srpnja je u 18:55, na kolniku Ulice don Frane Bulića u Solinu, upravljao osobnim vozilom Chevrolet, a nije se zaustavio na zvučne i svjetlosne signale policijskih službenika. U bijegu je u tri navrata prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, piše Dalmacija News.

Pred Općinskim sudom u Splitu potvrđena je optužnica za tešku krađu u splitskom centru Bauhaus te da je početkom ožujka 2019., u dogovoru s nepoznatom muškom osobom, odnio udarni odvijač vrijednosti gotovo 3000 kuna. Suđenje za to još nije počelo, ali zato na sudu u Šibeniku traje suđenje za još jedno kazneno djelo teške krađe.

Pročitajte više