VIDEO Ova curica sedam je sati čekala pomoć ispod ruševina, spašena je

Screenshot: YOutube/DHA

PETOGODIŠNJA curica spašena je iz ruševina sedam sati nakon potresa, javljaju turski mediji.

Malena Ayse sa svojom je majkom učiteljicom i ocem te bratom živjela u zgradi od šest katova u gradu Kahramanmaraş. Kada je potres pogodio područje, zgrada se srušila, a obitelj je ostala ispod ruševina.

Majka poslala poruku svojim kolegama učiteljima u grupu

Svi su bili živi. Majka je uspjela poslati poruku u grupu svojim kolegama iz škole i pozvala pomoć. Nakon toga, mnogi od njih krenuli su pomoći obitelji svoje kolegice.

Majka, otac i sin spašeni su još rano ujutro, no do curice Ayse nije bilo lako doći. S njom se moglo razgovarati, a u jednom je trenu poručila da je dobro.

Čvrsto je držala oca za ruku

Sedam sati kasnije curica je izvučena iz ruševina. Stavili su je na nosila i odnijeli u kola hitne pomoći. Kako pišu lokalni mediji, ona je cijelo vrijeme dok su je nosili do hitne oca čvrsto držala za ruku.

Netom nakon što je curica izvučena dogodio se i drugi jaki potres, koji je izazvao paniku i zbog kojeg se srušila jedna okolna zgrada.

"Vlastitim rukama smo kopali kako bismo izvukli majku, oca i sina. A isto smo radili i za malu Ayse. Uspjeli smo je iskopati. Čim sam čuo što se dogodilo, sjeli smo u auto i dojurili ovdje", ispričao je jedan učitelj koji radi s Ayseinom majkom i koji je pomagao u spašavanju.

Pročitajte više