VIDEO Ovo je govor osuđenog ubojice na "Festivalu slobode". Cjepiva nazvao genocidom

Screenshot: Index

U ZAGREBU se održava "Festival slobode".

Među prvima je pred okupljene stao Vilim Karlović, vukovarski branitelj osuđen za ubojstvo kuma. Karlović je nakon pada Vukovara preživio Ovčaru, Velepromet i Sremsku Mitrovicu, a o stradanju je objavio knjigu Kako sam preživio Vukovar i Ovčaru.

"Moj narode, hvaljen Isus! Jel vam dosta? Jel vam zaista dosta?" pitao je na početku okupljene, koji su mu odgovorili "Dosta je". Karlović je u svom govoru cjepivo nazvao "genocidnim" te ustvrdio da je "nuspojava cjepiva sterilizacija".

"Ja vas ovdje ne pozivam na neke konkretne mjere, nego na otpor. Mi imamo pravo na samoobranu. Ovo danas je samo naš prvi odgovor i mi nećemo stati. Ići ćemo do pobjede jer znamo tko je uz nas i sigurni smo da ćemo pobijediti", rekao je Karlović.

"Protagoniste ovog genocidnog poduhvata treba privesti pravdi", dodao je.

 

"Pozivam na plebiscitarni otpor"

"Zahtijevam od Plenkovića i njegovih sluganovića ukidanje i zabranu svih mjera, ali i zabranu liječenja ovim genocidnim zločinačkim cjepivom. Za nas vjernike je jasno da ovo cjepivo ne možemo primiti u sebe, to cjepivo je bazirano na ubijenoj nerođenoj dječici. Nitko nam ne može govoriti što je moralno ili ne, mi to znamo jer je to dragi Bog ugradio u nas", rekao je Karlović.

"Prestanite s diktaturom i odstupite od naše djece. Pozivam na plebiscitarni otpor. Ja ne zovem na nasilje, nasiljem se neće ništa postići. Naše oružje je masovni otpor, treba nas biti još više iako nas ovdje ima dosta", rekao je.

"Prije 2000 godina na zemlju je došao Isus Krist. Ja ovdje ne govorim u svoje ime, ja sam poslan od njega. Moramo se pokajati i ispovjediti naše grijehe", zaključio je.

Tko je Vilim Karlović?

Ovo je kratka priča o Vilimu Karloviću. Poslije rata pokušao je s građevinskim poslovima, ali je upao u dugove. Prije 13 godina likvidirao je kuma Adriana Čupića. Policiji je rekao da više nije mogao podnositi pokojnikovo kamatarenje. Čupić, kojem je dugovao 214 tisuća eura, tražio je od njega, prema Karlovićevim riječima, još i pola milijuna eura kamata. Zagrebački Županijski sud osudio ga je 2010. godine na četiri i pol godine zatvora u kojem je, po osobnom svjedočenju, pronašao Boga.

Jedanaest godina kasnije Karlović je jedna od zvijezda "Festivala slobode". Kad ne zagovara "temeljna ljudska prava" na "Festivalu slobode", Karlović rado nastupa na crkvenim skupovima na kojima se traži zabrana pobačaja i objašnjava kako taj čin na duhovnoj razini nanosi nemjerljivu štetu "narodu i domovini". Dakle, s jedne strane su ljudska prava i slobode, a s druge ograničavanje istih.

Pročitajte više