VIDEO Ovo je heroj koji je ganjao napadača na djecu u Francuskoj do dolaska policije

NAKON jučerašnjeg brutalnog napada sirijskog kršćanina na malu djecu u parku u francuskom gradu Annecyju pojavila se snimka mlađeg muškarca koji hoda za napadačem s ruksakom u ruci.

 

Podsjetimo, jučer je u malom alpskom gradu Annecyju pomahnitali Sirijac nožem izbo četvero male djece i dvoje odraslih. U napadu nitko nije ubijen, ali je više djece završilo na operacijskom stolu te su u kritičnom stanju.

Kako javlja BBC, jedne lokalne novine su samo par dana prije napada objavile razgovor s mladićem koji na snimci proganja napadača s ruksakom u ruci.

Sasvim slučajno se našao u Annecyju

24-godišnji Henri, koji je nedavno završio studij menadžmenta, par dana prije napada lokalnim novinama rekao je kako je na svojevrsnom devetomjesečnom hodočašću po Francuskoj.

Naime, Henri je odlučio u devet mjeseci obići što više francuskih katedrala. U intervjuu je rekao kako smještaj nalazi tako da kuca na slučajno odabrana vrata kuća u blizini katedrala koje posjećuje.

"To me prisiljava da se otvorim ljudima. Ti susreti su zbog toga još divniji", ispričao je.

"Molite za djecu, ja sam dobro"

Na dan napada Henri se našao u parku u Annecyju kad je sirijski kršćanin nožem napao malu djecu. Henri je mahao ruksakom kako bi pokušao blokirati napadača, a potom trčao i hodao za njim sve do dolaska policije, koja ga je ustrijelila u nogu i potom uhitila.

Henri se nakon incidenta javio kratkom porukom na društvenim mrežama: "Molite za djecu. Ja sam dobro."

Pročitajte više