VIDEO Ovo je napadač (18) iz Teksasa. Objavljena snimka kada je krenuo u pokolj

Foto: ABC

NAORUŽANI napadač ubio je 18 djece i nastavnika u osnovnoj školi u Uvaldeu, u Južnom Teksasu, objavio je guverner Gregg Abbott, prenose agencije AFP i Reuters. Napadač je "ubio, na okrutan i sumanut način, 18 učenika i nastavnika", rekao je Greg Abbott.

>> Pokolj u osnovnoj školi u Teksasu, ubijeno 14 djece. Objavljeno tko je napadač

Osumnjičenik, 18-godišnji Salvador Ramos, također je poginuo, vjerojatno u vatri kojom su odgovorili policajci u tragediji u Osnovnoj školi Robb, 130 kilometara od grada San Antonija.

"On je izašao iz vozila. Imao je pištolj, a vjerojatno i pušku. Živio je u Uvaldeu u Teksasu. Ubili su ga policajci koji su došli na mjesto događaja", objavio je guverner. Prije napada na školu ubio je i svoju baku.

Društvenim mrežama se dijeli video na kojem se vidi trenutak kada je napadač ušao u osnovnu školu, prije nego što je krenuo ubijati nevine žrtve.

Pucnjave na javnim mjestima gotovo su svakodnevne u Sjedinjenim Državama i oružano nasilje je u porastu u velikim gradovima poput New Yorka, Chicaga, Miamija i San Francisca, napose nakon pandemije 2020.

Sredinom svibnja Ameriku je potresao rasistički napad vatrenim oružjem u kojemu je ubijeno 10 crnaca u trgovini u Buffalu, u saveznoj državi New Yorku.

Pročitajte više