VIDEO Plenković na sjednici: Ne cirkusu pred školama i Buljevom šarlatanstvu

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković izjavio je na sjednici vlade da je u prva tri dana popisu stanovništva 300.000 građana pristupilo samopopisivanju, što je ocijenio dobrim odazivom i poručio da se tako štedi vrijeme i energija.

"Vidim da jako dobro ide ova prva faza, gdje putem sustava e-građani građani samopopisivanjem mogu upisati sebe i članove svoje obitelji", rekao je Plenković na sjednici vlade.

Pozvao je sve one koji to mogu da pristupe prvoj online fazi popisa stanovništva istaknuvši da se tako štedi vrijeme i energija. 

O koroni

Plenković se osvrnuo na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, upozorivši da brojevi novooboljelih od covida-19 u posljednje vrijeme rastu, a oko 80 posto novooboljelih nije cijepljeno. 

"Od 1835 novozaraženih jučer, 82 posto nije bilo cijepljeno", kazao je naglasivši da su starije osobe posebno ranjiva skupina jer je 93 posto svih umrlih starije od 60 godina te ih ponovno pozvao da se cijepe. 

O covid-potvrdama

Komentirao je i najavu uvođenja covid-potvrda u zdravstvene ustanove ocijenivši kako je to odgovoran, razuman i racionalan put. To će, ustvrdio je, omogućiti sigurnost zdravstvenih djelatnika i pacijenata. 

"Pozivam zdravstvene djelatnike da se cijepe, a ujedno im zahvaljujem na naporima koje rade u ovoj epidemiji, svemu onome što su napravili proteklih 18 mjeseci", poručio je. 

Dodao je kako bi uvođenje covid-potvrda u socijalne ustanove, osobito domove za starije, bio drugi korak kako bi se od zaraze zaštitila najfragilnija populacija.

TEKSTUALNI PRIJENOS MOGLI STE PRATITI NIŽE

Pročitajte više

 

Pročitajte više