VIDEO Pogledajte nevrijeme kod Siska: "Nakon potresa, sad i pijavica"

Screenshot: Facebook

OLUJNO nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je jučer čak pet županija, izvijestilo je kasno sinoć Ravnateljstvo civilne zaštite dodavši da su zaprimljene dojave o oštećenim krovovima, srušenim stablima na prometnicama i oštećenim osobnim vozilima.

U popodnevnim satima nevrijeme je zahvatilo dijelove Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, a u večernjim satima i Sisačko-moslavačku županiju, objavila je Civilna zaštita na svojim internetskim stranicama.

"Nakon potresa - pijavica"

 

"25. svibnja 2022. No coment. Nakon poplava i potresa sad i tornado", napisao je stanovnik Sela, prigradskog sisačkog naselja na Facebooku. No čini se da se tu ipak radi o pijavici, a ne tornadu.

N1 javlja da su prema informacijama zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Siska Miroslava Goluba, oštećena tri krovišta u Selima i Odri te električni vodovi u Gredi, zbog čega se zapalilo krovište jedne obiteljske kuće.

U Selima je drvo palo na dječji vrtić.

Na varaždinskom području presica

Danas u 8:30 održat će se konferencija za medije s temom katastrofalnih šteta zbog nevremena na području općine Veliki Bukovec.

Na konferenciji za novinare bit će ministrica poljoprivrede Marija Vučković i varaždinski župan Anđelko Stričak, a održat će se u prostorijama Općine Veliki Bukovec.

Pročitajte više