VIDEO Policija u Engleskoj na ulici upucala rijetkog bijelog jelena

Screenshot: YouTube/Daily Mail

POLICIJA u Engleskoj upucala je i ubila rijetkog bijelog jelena nakon što su ga građani Bootlea vidjeli kako luta ulicama.

Kraljevsko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama (RSPCA) priopćilo je da je savjetovalo policiju da "ostavi jelena na miru jer će se on na kraju sam vratiti kući".

No lokalna policija je rekla kako su ga službenici odlučili eutanazirati jer su bili zabrinuti za sigurnost vozača i pješaka.

"Nismo mogli dopustiti da jelen slobodno luta ulicama"

Nakon što je policija u nedjelju zaprimila prve dojave o jelenu na ulicama, na teren je poslala naoružane službenike koji su ga uspjeli opkoliti. Pozvala je i veterinara koji je trebao pratiti stanje životinje.

Policija je navela kako je kontaktirala nekoliko organizacija i kako nisu mogli naći nikoga "tko će im pružiti pomoć pri povratku jelena u divljinu".

"Nismo mogli dopustiti da jelen slobodno luta ulicama jer je to moglo dovesti u opasnost vozače i građane tog područja, osobito jer je padao mrak. Zbog toga smo u ranim večernjim satima donijeli odluku o eutanaziji", rekao je glasnogovornik policije, prenosi BBC.

Pročitajte više

 

Pročitajte više