VIDEO Policija u Zagrebu upala u stan, uhitili dva muškarca. Objavili snimku upada

Screenshot: YouTube

POLICIJA je u noći uhitila dva muškarca. Objavili su snimku upada u stan u kojem je izvršeno uhićenje.

"Jučer, 25. studenoga 2022. godine u jutarnjim satima na području zagrebačke Dubrave, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke Sektora kriminalističke policije i Jedinice specijalne i interventne policije proveli su akciju uhićenja dvojice osumnjičenih muškaraca za počinjenje više kaznenih djela imovinskog karaktera na području Grada Zagreba i okolice", piše policija.

Onda su objasnili zbog čega su ih uhitili.

"Sva kaznena djela počinjenja su od kraja veljače do početka studenoga ove godine, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 225 tisuća kuna", piše policija.

 

Osumnjičeni dvojac priveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Za 35-godišnjaka na snazi je bio europski uhidbeni nalog te međunarodna potraga. Određen mu je istražni zatvor te je tijekom dana i prepraćen u zatvor u Zagrebu. Kod 35-godišnjaka pronađena je i veća količina novca za koji se sumnja da potječe od izvršenja kaznenih djela.

"Nad drugim osumnjičenikom provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Teška krađa“ i „Krađa“ na području Dubrave, Novog Zagreba, Centra, Medveščaka i Samobora", piše policija.

Pretražili stan, pronašli ukradene stvari

"Temeljen naloga nadležnog suda policijski službenici obavili su pretragu doma gdje su pronađeni predmeti kaznenog djela (novac, bicikli, odjeća i drugo)", piše policija.

Krađe diljem Zagreba i okolice

Sumnja se da su u Dubravi počinili tri krađe građevinskog alata iz vozila, dvije krađe različitih artikala u trgovini, a u centru Zagreba provalili su i u trgovinu iz koje su otuđili novac, dodaje policija.

Sumnja se da su zajedno provalili u kombi na području Medveščaka, otuđili tri bušilice s pripadajućom opremom, a nakon toga su provalili u još jedno kombi-vozilo, no nisu uspjeli otuđiti ništa. Na području Novog Zagreba ukrali su tri bicikla i romobil, provalili u jednu trgovinu iz koje su otuđili više raznih artikala (vrećice, usisavač, aparat za šišanje i drugo).

Na području Samobora su zajedno provalili u dvije obiteljske kuće te otuđili veću količinu novca, razni nakit, mobitel, prijenosno računalo, televizor i drugo. Provalili su u još jednu kuću, no nisu ostvarili svoj naum da se domognu nepripadajuće imovinske koristi.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njega podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu", dodaje se.

Pročitajte više

 

Pročitajte više