VIDEO Završena talačka kriza u ruskom zatvoru. Specijalci upali i pobili ISIL-ovce

Screenshot: X

Ruske specijalne snage upale su danas u pritvorski centar u gradu Rostovu na jugu zemlje, ubivši nekoliko otmičara i oslobodivši dvojicu čuvara koje su pod prijetnjom noževima držali zatvorenici povezani s Islamskom državom, izvještavaju ruski mediji.

Na snimci objavljenoj na ruskim Telegram kanalima čula se intenzivna automatska paljba. "Kriminalci su eliminirani", objavila je ruska Federalna zatvorska služba u priopćenju koje je prenijela novinska agencija Interfax.

"Zaposlenici koji su držani kao taoci su pušteni. Nisu ozlijeđeni", objavila je zatvorska služba.

 

Otmičari su bili optuženi za terorizam

Petorica zatvorenika uzela su dvojicu čuvara za taoce u pritvorskom centru u južnoj ruskoj regiji Rostov, navodeći za sebe da su pristaše ISIS-a, izvijestio je ranije jutros kanal Telegrama Baza, koji ima izvore u ruskoj policiji.

Ruska državna novinska agencija RIA izvijestila je, pozivajući se na neidentificirane izvore, da su uhićenici koji su umiješani u uzimanje zaposlenika za taoce optuženi za terorizam. Agencija Interfax ranije je izvijestila, pozivajući se na neimenovane izvore, da su pritvorenici zatražili automobil i slobodan izlaz iz zatvorskog centra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.