VIDEO Raste broj mrtvih zbog nevremena na Korzici. Poginulo 5 ljudi

Screenshot: Twitter

SNAŽNE grmljavinske oluje i vjetrovi pogodili su francuski otok Korziku. Broj stradalih raste i od jutros je smrtno stradalo pet osoba, a više ih je ozlijeđeno, javljaju francuski mediji. 

Nakon tri dana jake kiše u olujama je danas smrtno stradalo pet osoba, a ne tri, kako smo danas ranije pisali, priopćila je korzikanska policija.

>> Troje poginulih na Korzici zbog uragana, među njima i djevojčica

 

Tuča, jaka kiša i vjetrovi čija je maksimalna brzina iznosila 224 km na sat divljaju francuskim otokom. 13-godišnja djevojčica je poginula kad je stablo palo na kamp u kojem je odsjela, a 72-godišnja žena smrtno je stradala kad je na njezin automobil pao krov kolibe na plaži, pojasnile su vlasti. Najmanje je dvanaest osoba ozlijeđeno na otoku, a na moru traju operacije spašavanja, dodali su.

U kopnenom dijelu Francuske je pak oko 1000 kućanstava ostalo bez struje nakon što je oluja pogodila južne departmane Loire i Ain, objavila je elektromreža Enedis. U srijedu navečer ulice u Marseilleu bile su poplavljene, a potoci vode slijevali su se niz stepenice u lučkom gradu, pokazuju videosnimke na društvenim mrežama.

Pročitajte više