VIDEO Razgovor spasioca s curicom: Sjećaš se igre skrivača? E, pa sad sam te našao

Screenshot TRT

TURSKA televizija objavila je snimku potresnog razgovora osmogodišnje Zubeyde s njenim spasiocima.

"Jesmo li kod kuće?" pitala je curica.

"Da, kod kuće si", odgovorio joj je.

"Kako ste svi vi ušli u kuću?" pitala je opet.

"Ušli smo kroz prozor, vidjeli smo prozor i pomislili da bi tu mogla biti Zubeyde, i evo nas. Sjećaš li se kako smo se igrali skrivača? Evo, sad sam te našao", govorio joj spasilac dok joj pokušava pomoći.

"Jesi li polio vodu po mojim nogama?" upita zatim Zubeyde.

"Držim tvoje noge, tvoja stopala. Da, jesmo, polili smo ih vodom. Osjetiš li da su mokre? Žao mi je, nismo valjda primijetili da smo ih smočili. Drži se, još malo i gotovo je...", govori joj spasilac koji ju je zatim uspio izvući.

Preko 16 tisuća mrtvih

Podsjetimo, u potresima koji su u ponedjeljak pogodili Tursku i Siriju ukupno je poginulo više od 16.000 ljudi, navodi se u novom izvješću koje su objavili dužnosnici i spasioci. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje da bi broj mrtvih mogao dosegnuti i 20.000. Samo u Turskoj je ozlijeđeno više od 53.000 ljudi.

Već četvrti dan traje očajnička potraga za preživjelima pod ruševinama. U Turskoj raste bijes zbog spore reakcije vlasti nakon potresa. Gradovi su sravnjeni sa zemljom. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan proglasio je tromjesečno izvanredno stanje. Tek jučer je stigao u pogođena područja i priznao da je bilo "nedostataka" u reakciji njegove zemlje na razorni potres.

Pročitajte više

 

Pročitajte više