VIDEO Rusija: Ovako su se predali posljednji borci iz Azovstala

Foto: Telegram

RUSKA vojska je objavila da je nakon predaje posljednjih ukrajinskih vojnika "u potpunosti oslobodila" čeličanu Azovstal u Mariupolju na jugoistoku Ukrajine. "Prostor čeličane Azovstal u potpunosti je oslobođen", priopćilo je rusko ministarstvo.

"Od 16. svibnja predalo se 2439 nacista pukovnije Azov i ukrajinskih vojnika blokiranih u čeličani. Danas, 20. svibnja, predala se posljednja skupina od 531 borca", rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je snimku za koju tvrdi da prikazuje predaju posljednjih ukrajinskih boraca iz Azovstala.

Snimka prikazuje kako ruski vojnici pregledavaju ukrajinske borce. Na snimci je prikazano kako pojedini borci koji su se krili u čeličani pokazuju svoje tetovaže, na zahtjev ruskih snaga.

 

Zapovjednik pukovnije Azov Denis Prokopenko rekao je ranije u video poruci objavljenoj u petak da su civili i teško ranjeni ukrajinski borci evakuirani iz čeličane Azovstalj u razrušenom gradu Mariupolju.

Prokopenko je rekao i da su posljednji ukrajinski borci dobili od Kijeva naredbu da "prekinu s obranom grada". "Visoko vojno zapovjedništvo dalo je naredbu da se spase životi vojnika našeg garnizona i prekine s obranom grada", dodao je Prokopenko.

Pročitajte više