VIDEO Ruske nuklearne podmornice lansirale rakete. Meta bila udaljena 170 km

Screenshot: X

Podmornice na nuklearni pogon ruske Sjeverne flote lansirale su krstareće rakete na morske ciljeve u sklopu vježbi u Barentsovom moru, izvijestile su danas ruske novinske agencije pozivajući se na priopćenje flote.

"Krstareće rakete nuklearnih podmornica Sjeverne flote gađale su morske ciljeve u Barentsovom moru", izvijestila je novinska agencija TASS.

Područje bilo zatvoreno za civilnu plovidbu i letove

Podmornice na nuklearni pogon Severodvinsk i Orel ispalile su krstareće rakete Kalibr i Granit na udaljenost od oko 170 km na metu simulirajući odvajanje neprijateljskih desantnih brodova, objavila je novinska agencija Interfax.

"Borbena vježba je uspješno završena. Raketno oružje koje se koristi još je jednom potvrdilo svoje inherentne karakteristike i visoku pouzdanost", navodi Interfax citirajući priopćenje flote. "

Područje ispaljivanja projektila bilo je unaprijed zatvoreno za civilnu plovidbu i letove. Barentsovo more, dio Arktičkog oceana, nalazi se uz sjeverne obale Norveške i Rusije i podijeljeno je između norveških i ruskih teritorijalnih voda.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.