VIDEO Ruski političar: Napad na Moskvu će se dogoditi i to će biti crvena linija

Screenshot: Twitter

ANDREJ Fedorov, bivši zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije te bivši savjetnik ruskog premijera i ruskog potpredsjednika, u emisiji na ruskom kanalu NTV iznio je predviđanje da je ukrajinski napad na Moskvu neizbježan. Fedorov je navedeno predviđanje izrekao tijekom rasprave koju je vodio vanjskopolitički analitičar Maksim Jusin. 

U emisiji se razgovaralo o potencijalnoj isporuci zapadnih borbenih zrakoplova ukrajinskoj vojsci. Jedan od sudionika rasprave je upitao Fedorova bi li takvo oružje predstavljalo prelazak "crvene linije" koji bi naveo ruskog predsjednika Vladimira Putina na dodatnu eskalaciju sukoba. 

"Udar koji će se sigurno dogoditi"

Fedorov je odgovorio da slanje aviona Ukrajincima nije jedna od ruskih "crvenih linija", a zatim je naveo što bi bila "crvena linija" za Putina. "To je udar na zapovjedne centre u Moskvi", kazao je, piše Newsweek

Upitali su ga misli li na "pokušaj udara". "Udar, ne pokušaj. Udar koji će se sigurno dogoditi, to će biti crvena linija", objasnio je Fedorov. Snimku rasprave je na Twitteru podijelio Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova. 

 

Pročitajte više