VIDEO Snažne eksplozije kod ruske vojne baze na Krimu

Foto: Twitter

IZ SMJERA ruske vojne baze u Novofedorivki na zapadu anektiranog ukrajinskog poluotoka Krima začulo se više glasnih eksplozija, potvrdilo je troje svjedoka za Reuters. 

 

Najmanje 12 eksplozija raznog intenziteta čulo se unutar jedne minute, od čega su tri bile iznimno glasne. Iz smjera ruske baze podigao se oblak dima. Selo Novofedorivka udaljeno je oko 200 kilometara od bojišnice. To znači da, ako su eksplozije posljedica ukrajinskog napada, Ukrajinci su dobili oružje znatno većeg dometa nego što su imali dosad.

Videosnimke koje navodno prikazuju eksplozije na Krimu brzo su se raširile po ruskim, ali i ukrajinskim kanalima na društvenim mrežama.

Rodion Mirošnik, tzv. ruski ambasador u samoproglašenoj proruskoj Narodnoj Republici Luhansk, na svom Telegram kanalu objavio je dvije snimke eksplozija.

"Stanovnici Krima javljaju o eksplozijama u blizini sela Novofedorivke. Prva eksplozija dogodila se u 15:00 po lokalnom vremenu, a potom su uslijedile i druge eksplozije. Zasad se ne zna ima li žrtava", objavio je Mirošnik.

Pročitajte više