VIDEO Tipovi iz Srbije uzgajali travu u zagrebačkoj Dubravi

Foto: PU zagrebačka

POLICIJSKI službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Republike Srbije u dobi od 36, 39 i 48 godina zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Sumnja se na to da su osumnjičeni, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili marihuanu koju su kasnije sušili, usitnjavali, vagali i prepakiravali da bi potom tako pripremljenu drogu preprodavali na nezakonitom tržištu.

Uzgajali travu u kući u zagrebačkoj Dubravi

Naime, policijski službenici su svoju sumnju potvrdili obavljenom pretragom kuće na području Dubrave kojom se koriste osumnjičeni te su tom prilikom pronađena dva improvizirana laboratorija s opremom za umjetni uzgoj bilja, 11.000 grama lišća i granja marihuane i 680 grama marihuane.

Pronašli su i 284 zasađene stabljike visine od 40 do 140 centimetara, dvije vage, opremu za pakiranje te jedan pištolj kalibra 7.65 mm s probadajućim spremnikom i streljivom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte više