VIDEO Ukrajina: Vagnerovci su lopatama pretukli svog teško ranjenog zapovjednika

Screenshot: Twitter

UKRAJINCI su objavili snimku koja navodno prikazuje vagnerovce koji odvlače svog teško ranjenog zapovjednika s bojnog polja, a zatim ga nasilno tuku nečim što sliči na lopate. Ukrajinska bespilotna letjelica snimila je incident u blizini grada Bahmuta na istoku zemlje, gdje se već mjesecima vode žestoke borbe. 

Četiri pripadnika privatne vojne kompanije Wagner nose svog zapovjednika između razrušenih kuća držeći ga za ruke i noge. Zatim njegovo tijelo bacaju pored staje. Nastavak snimke prikazuje trojicu muškaraca koji lopatama udaraju ranjenog zapovjednika, piše Guardian. Na društvenim mrežama su se pojavila nagađanja da vagnerovci zapovjednika zapravo udaraju sjekirama.

 

Snimka je snimljena dronom

Sudbina ranjenog zapovjednika još nije poznata. Međutim, ako je snimka vjerodostojna, to bi bio jasan dokaz tvrdnji o niskom moralu među ruskim plaćeničkim jedinicama. Ukrajinci tvrde da je snimka snimljena dronom koji koristi specijalni vod Seneka. 

Ukrajinski vojnici koji brane Bahmut prethodno su opisivali kako vagnerovci "u valovima" napadaju grad. Također, pojavile su se informacije da se vagnerovcima prijeti pogubljenjem ako ne ostvare zadovoljavajući teritorijalni napredak. 

 

Pročitajte više