Vidović Krišto Jandrokoviću: Tuži me. Ako ne tužiš, znači da priznaješ korumpiranost

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NEZAVISNA zastupnica Karolina Vidović Krišto pozvala je predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da je tuži zbog klevete, kao što je dan ranije najavio, jer će u suprotnome potvrditi svoju upletenost u korupciju u nizu slučajeva koje je navela.

 

"Veselim se vašoj tužbi i neću se pozivati na zastupnički imunitet. Iako su hrvatski sudovi u velikom dijelu dio korumpirane strukture hrvatske države, vrlo rado ću i pred takvim hrvatskim sudom dokazati vaše sudioništvo u bezakonju i korupciji, te radu za osobne, a protiv interesa hrvatskih građana", navela je Vidović Krišto u otvorenom pismu Jandrokoviću.

Istaknula je da je pod njegovim vodstvom sabor postao zaštitnik interesa bogatih moćnika, dok poštivanje Ustava i zakona te sve gori životni standard hrvatskih građana Jandrokovića i njegove strukture ne zanimaju.

"Po europskim političkim kriterijima, ali i načelima funkcionalne pravne države, vi biste nakon sudjelovanja u Vladi Ive Sanadera bili odstranjeni iz javnog i političkog života te zasigurno i procesuirani. Zato će hrvatski sudovi morati utvrditi vaše djelovanje kao ministra vanjskih poslova i vaše spoznaje ili sudioništvo u protupravnom djelovanju Hypo Alpe Adria banke, kojoj je vaše ministarstvo davalo potporu u iznošenju novca iz Hrvatske", napisala je Vidović Krišto.

Prozvala ga zbog poslova u Hrvatskoj pošti

Prozvala ga je i za spoznaje ili sudioništvo u štetnim poslovima Hrvatske pošte, jer je, kaže, osobno postavio sadašnjeg predsjednika uprave Ivana Čulu te u pogodovanju PPD-u i Energiji Naturalis, u vlasništvu Pavla Vujnovca, s obzirom na veliki rast tih tvrtki, dok istodobno tvrtke u državnom vlasništvu koje s njima posluju gomilaju gubitke.

"Hrvatska je u sveopćoj krizi, zato što vladajuće strukture, čiji ste aktivni sudionik, blokiraju rad pravosuđa te kontroliraju medije, razaraju svu kreativnost u društvu, sprječavaju poštenje, marljivost i domoljublje, a potiču privilegiranost, zlouporabe i nepravdu", istaknula je, napomenuvši da je "neće ušutkati nasiljem koje provodi u Saboru ni medijskom izolacijom".

Najavila je i da će pozvati međunarodne promatrače u procesu koji Jandroković najavljuje s obzirom na to da, kako ističe, vlast kontrolira sudove te predsjedniku sabora poručila: "Ako me ne tužite, potvrdit ćete sve opisane činjenice."

Pročitajte više