Vigilare: Presuda Vrhovnog suda je poklon Queer festivalu

Foto: Borna Filic/PIXSELL

IZ UDRUGE Vigilare su ocijenili da je presuda Vrhovnog suda prema kojoj je prihvaćena tužba udruge Dugine obitelji pokazatelj njegove pristranosti te poklon Queer festivalu, kao i da ih ta promašena presuda neće pokolebati.

Iz Vigilarea navode da još nisu, kao ni njihovi odvjetnici, primili presudu Vrhovnog suda, a koja je presudila da je udruga svojom peticijom "Stop homo - propagandi državne televizije. Zaustavimo fake duge, zaštitimo djecu i obitelj" diskriminirala LGBT osobe.

"S obzirom na to da se sudske odluke moraju svim stranama dostavljati u isto vrijeme, nije nam jasno kako su mediji saznali za istu. Međutim, ako je točno to što su objavili neki mediji, onda je ta presuda samo dokaz da dio sudaca Vrhovnog suda, ne samo da je pod utjecajem bankarskog lobija, dokaz čemu su široj javnosti poznati sudski predmeti vezani uz 'Švicarce', nego i pod utjecajem LGBTQ lobija", ustvrdili su u priopćenju.

"Za Vrhovni sud je diskriminacija kada Vigilare homoseksualnost nazove neprirodnom, a nije kada se obilazak vjernika oko tijela Leopolda Mandića naziva katoličkim nekrofilskim orgijama"

Upozorili su da je za Vrhovni sud diskriminacija kada Vigilare nazove homoseksualnost neprirodnom, a da im nije diskriminatorno kada se obilazak vjernika oko tijela svetog Leopolda Mandića naziva katoličkim nekrofilskim orgijama.

Vigilare pristranost Vrhovnog suda vidi i u tome što je na internetskim stranicama udruge Dugine obitelji objavljeno da je ova presuda donesena još 14. prosinca 2021. godine te je zadržana na sudu sve do 2. svibnja ove godine kada je proslijeđena prvostupanjskom sudu "kako bi ju isti mogao objaviti baš ovih dana kada je u tijeku tzv. Queer festival i pripreme za Zagreb Pride, želeći valjda time dodatno dati svoj obol 'proslavama'".

Naveli su i da ih neće pokolebati ta, kako kažu, "promašena presuda" i da su"tek na polovini pravnog puta jer njihovi odvjetnici pripremaju pravni lijek protiv presude za koju smatraju da će biti anulirana. "Ako ne prije, onda na Europskom sudu", dodali su.

Pročitajte više