Vindija povećala plaće svim zaposlenicima: "To je bio jedini logični korak"

Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL

GRUPA Vindija danas je izvijestila da je s 1. listopada još jednom povećala plaće svim zaposlenicima grupe u Hrvatskoj, a riječ je o ulaganju od gotovo 19 milijuna kuna. Nakon što je od rujna prošle godine grupa dva puta povećavala primanja svojih zaposlenika, s prvim danom listopada bit će još jednom povećane plaće svih zaposlenika kompanija u sastavu grupe koje posluju u Hrvatskoj, istaknuli su iz Vindije. 

"Riječ je o novom ulaganju od gotovo 19 milijuna kuna, što zajedno s dosadašnjim povećanjima predstavlja nešto više od 75 milijuna kuna više za plaće na godišnjoj razini", navodi se u priopćenju.

Isplata većih plaća idući mjesec

Prema odluci Uprave grupe Vindija, svi zaposlenici će dobiti veću plaću u bruto osnovici za listopad, s redovitom isplatom u studenom.

Iz Vindije ističu kako je, uz potpisivanje sindikalnog kolektivnog ugovora sa zaposlenicima početkom ljeta i dogovor s Vladom o ograničavanju cijena mlijeka i piletine, ovo jesensko povećanje plaća dodatan korak u jačanju tržišne pozicije, ali i zadovoljstva zaposlenika te brizi o potrošačima.

"Tržišni udio i dobri poslovni rezultati jasan su odraz rada i nastojanja svake zaposlenice i zaposlenika u kompanijama u sastavu grupe Vindija", istaknuo je u priopćenju predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač napominjući kako je povećanje plaće tek jedan od načina na koji žele unaprijediti njihovo zadovoljstvo. 

"Povećanje plaća je jedini logičan korak"

"Svjesni smo kako nastalo stanje na tržištu, inflacija i energetska kriza utječu na standard građana i povećanje plaća bio je jedini logičan korak", rekao je Klepač poručujući da žele jačati lidersku poziciju na tržištu i kao poželjan poslodavac nastaviti privlačiti nove, mlade i sposobne ljude. 

Iz Vindije u priopćenju podsjećaju kako, pored redovitih povećanja plaće, grupa svim zaposlenicima bez obzira na staž ili poziciju u kompaniji redovito isplaćuje regrese, božićnice, uskrsnice te financira školski pribor, dijeli jubilarne nagrade te osigurava putovanja za zaposlenike, financijske bonuse i pakete proizvoda.

Pročitajte više