VIDEO Prosvjednici Capaku pred stanom: "Verbalno nas je napala njegova majka"

VJEROUČITELJ i tajnik stranke Slobodna Hrvatska Ivan Pokupec, kojeg je šira javnost mogla upoznati prije nekoliko tjedana, kad je u Krapinskim Toplicama došao dati podršku dječaku koji nije želio s maskom ući u školu, prije tri dana na Facebooku je objavio poziv da se članovima Stožera svakog dana dođe prosvjedovati pred vrata.

Tako su prije tri dana prosvjednici došli na vrata ministra Beroša, a prekjučer pred kuću Alemke Markotić, što je Pokupec objavio na svom Facebook profilu.

 

Sinoć su bili Capaku pred stanom.

Pokupec, koji je jučer objavio da mu Crkva prijeti otkazom u školi ako ne prestane s prosvjedima, kazao je kako je Capak izašao na balkon.

>> Vjeroučitelj koji prosvjeduje: Crkva mi je rekla ili prestani prosvjedovati ili otkaz

"Odradili smo i treći kućni posjet.

Iako nas je u početku verbalno napala njegova majka, razumijemo gospođu. Vjerojatno je pročitala svakakve gadarije o nama, a svaka majka brani svoje dijete. Kakvo god da je - njeno je. Blagoslovio sam ju", piše Pokupec.

"Nakon toga je g. Capak izašao na balkon i proveli smo devet minuta u jednom civiliziranom razgovoru. Unatoč neslaganju, on je shvatio da mi nismo luđaci niti razularena masa. Samo zabrinuti roditelji...

Ostaje pri tome da Stožer ni za što nije odgovoran, a kamoli on osobno. Zato ćemo se sigurno vidjeti opet.

Snimku razgovora ćemo poslati odabranim medijima, onima koji su pokazali da imaju barem minimum pristojnosti i volje za prenošenjem objektivnih informacija", napisao je Pokupec na Facebooku.

U snimci Pokupec kaže da im je Capak dao broj mobitela.

"Gospodinu Capaku utoliko kapa dolje što je izašao na balkon. S nama je razgovarao, ja bih rekao više da je to bio pokušaj razgovora. Ali mislim da smo se sporazumjeli. Razmijenili smo brojeve pa ćemo vidjeti hoće li se na taj broj i javiti", rekao je Pokupec.

"Akcija ide dalje", kazao je na kraju.

Pročitajte više