Vjetar odnio dio krova crkve u Mostaru

Foto: Pixsell/Denis Kapetanovic

SNAŽAN vjetar odnio je dio krova s jedne crkve u Mostaru, prevrtao je stabla i otkidao granje, a zbog novoga snijega i nanosa ne preporučuje se prometovanje preko Parka prirode Blidinje te su vozači pozvani na velik oprez na prometnicama u jugozapadnom dijelu BiH. 

Na crkvi sv. Ivana Apostola i evanđelista u središtu Mostara snažna bura odnijela je dio metalne krovne konstrukcije. U središtu grada palo je većih i težih grana, posvuda je razbacano smeće, a zabilježena su oštećenja i na pročeljima zgrada.

Oštećenja su prijavljena i na nekoliko montažnih objekata u prigradskim naseljima. Na području Hercegovine vjetar je čupao stabla. Nitko nije nastradao. 

"Izbjegnite vožnju preko Parka prirode Blidinje"

Iz Auto moto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru preporučili su da se izbjegne prometovanje za sve kategorije vozila preko Parka prirode Blidinje iz pravca Posušja zbog jakog vjetra i snježnih nanosa. 

Iznimno je otežano prometovanje u dijelu Hercegovine i jugozapadne Bosne zbog izrazito jake bure na putovima na području Livna, Šuice, Kupresa i Glamoča. Ondje se vrlo brzo stvaraju snježni nanosi na cestama. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više