Vladin avion ostavio Plenkovića u Zürichu pa otišao po HDZ-ovce koji su na utakmici

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Današnju utakmicu između Hrvatske i Španjolske na Olimpijskom stadionu u Berlinu pratilo je i hrvatsko izaslanstvo. 

U svečanoj loži nalazili su se predsjednik sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar turizma i sporta Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak te predstojnik Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora Tomislav Šimičević.

Članovi hrvatskog izaslanstva večeras će se službenim vladinim zrakoplovom vratiti iz Berlina za Zagreb. Plan je da iz Berlina polete oko 21 sat, dok bi u Zagreb trebali sletjeti oko 22:30. 

Plenković u Švicarskoj

Inače, vladin zrakoplov je ranije danas letio na relaciji Zagreb - Zürich. Prevozio je premijera Andreja Plenkovića koji sudjeluje na dvodnevnoj Međunarodnoj mirovnoj konferenciji o Ukrajini u švicarskom Bürgenstocku.

Kad je ostavio Plenkovića u Zürichu, zrakoplov se zaputio prema Berlinu kako bi pričekao završetak nogometne utakmice i vratio hrvatsko izaslanstvo u Zagreb. 

Vladin avion jučer je letio na relaciji Zagreb - Berlin i Berlin - Zagreb. Prvo je odvezao hrvatsko izaslanstvo u Berlin, a zatim se vratio u Zagreb kako bi danas mogao prevesti Plenkovića u Švicarsku. 

Kontaktirali smo Marka Milića, glasnogovornika Plenkovićeve vlade, koji nam je rekao kako ovo nije "ništa neuobičajeno". "Zna se dogoditi da državni zrakoplov u istom danu vozi na različite lokacije delegacije Vlade, Sabora i Ureda predsjednika. Što se tiče troškova, to se isključivo tiče troškova goriva i radnih sati posade", naveo je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.