Vlasnik zagrebačkog restorana: Strogo zabranjen ulaz pederima

Foto: Facebook

VLASNIK restorana Tihi Gaj u Zagrebu Miroslav Radičević objavio je jučer na Facebooku da je u njegov restoran "strogo zabranjen ulaz pederima". 

Na njegovu je objavu upozorila stranica Seksizam naš svagdašnji.

"Strogo zabranjen ulaz pederima"

"Vlasnik restorana Tihi Gaj razbacuje se homofobijom na svim svojim profilima. Zna li da je diskriminacija zakonom zabranjena", napisali su na stranici Seksizam naš svagdašnji i označili spomenuti restoran. 

Spominjući u množini profile vlasnika Seksizam naš svagdašnji ciljao je na profile "Radičević Tihi Gaj", s kojeg je došla spomenuta objava, te "Kralj Ćevapa" i "Miroslav Radičević-Miro", koji su označeni na homofobnoj objavi. Na sva tri profila su slike vlasnika Tihog Gaja Miroslava Radičevića. 

"Radičević Tihi Gaj STROGO ZABRANJEN ULAZ PEDERIMA", glasila je od riječi do riječi objava vlasnika restorana, koji je inače smješten na samom izlazu iz Zagreba prema Pisarovini. Kažemo glasila jer ju je vlasnik Tihog Gaja obrisao s Facebooka. No i mi smo je, kao i stranica Seksizam naš svagdašnji, uspjeli screenshotati.

Par minuta nakon što smo se uvjerili ne samo da je objava bila na Facebooku vlasnika restorana nego i da je sam svoju objavu još jednom podijelio, sve je uklonjeno s Fejsa. 

Iza profila na Fejsu na kojima su osvanule homofobne objave stoji vlasnik restorana. Prošla firma mu završila u stečaju i ugašena je pa je osnovao novu

Na Facebook profilima vlasnika nalazi se niz fotografija iz restorana Tihi Gaj i objava vezanih uz taj restoran. 

Miroslav Radičević vlasnik je i direktor firme Obitelj Radičević d.o.o. koja je registrirana za djelatnost restorana. Od 2009. do 2016. bio je direktor firme Tihi Gaj, koja je završila u stečaju i naposlijetku je ugašena. Još ranije, do 2008., bio je vlasnik istoimenog obrta. 

Index je pokušao stupiti u kontakt s vlasnikom Tihog Gaja Miroslavom Radičevićem kako bismo ga upitali o objavi na Facebooku, no na broj mobitela koji su nam dali u restoranu nije se javljao. 

Vlasnik o objavi: Ispričavam se, krivo je protumačeno

Naknadno se oglasio na Facebooku.

"Ispričavam se ako se netko našao uvrijeđen, objava je krivo protumačena", napisao je. "Tihi Gaj je javni objekat i svi su dobrodošli , objava je bila namjenjena za goste neprimjerenog ponašanja , samo krivo izraženo… Ispričavam se", dopisao je još u komentarima.

Podsjetimo, nedavno je u javnosti odjeknula priča o pizzeriji u Samoboru, čiji je vlasnik također na Facebooku objavio: "Ne zapošljavamo četnike iz Niša ni crne koji nagrđuju grad". Policija je u tom slučaju započela kriminalističko istraživanje. 

Pročitajte više