Vozač odbio alkotest pa bježao policiji. Suvozačica napala policajku

Ilustracija: Zeljko Lukunic/PIXSELL

52-GODIŠNJAK je u subotu navečer kod Delnica odbio policijski alkotest te uz uvrede pokušao pobjeći iz automobila, a njegova 45-godišnja suputnica je po izlasku iz vozila fizički napala i lakše ozlijedila policajku. Iz primorsko-goranske policije su objavili kako su osumnjičenika kazneno prijavili zbog prijetnje i oštećenja tuđe stvari, 45-godišnjakinju zbog napada na službenu osobu, a oboje su predani pritvorskom nadzorniku.

Policijska patrola ih je u Čabru pokušala zaustaviti pri redovnom nadzoru prometa, no vozač je Škodom delničkih registracija nastavio vožnju, a zaustavio se kad su policajci upalili rotacijska svjetla. Izašavši iz auta odbio je alkotest te je počeo trčati, no ubrzo je uhvaćen i priveden u postaju, gdje je pogrdnim riječima vrijeđao policajce.

Iz auta je izašla i njegova 45-godišnja suputnica, također vrijeđajući policajce, a zatim je i fizički napala te lakše ozlijedila policajku. Osim kaznenom prijavom, 52-godišnjak je prekršajno kažnjen temeljem Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pročitajte više

 

Pročitajte više