Vozač traktora dobio kaznu od 24 tisuće kuna

Nije fotografija događaja Ilustracija: Slavko Midzor/PIXSELL

U NEDJELJU je, oko 22 sata, policija kod Vrbovskog zaustavila 60-godišnjeg vozača traktora, za kojeg su uskoro utvrdili da je počinio niz prekršaja.

Vozio je neregistrirani i neosigurani traktor, a bio je i pod utjecajem alkohola od 1.66 g/kg. Pored toga što je bio pijan, 60-godišnjak kod sebe nije imao ni osobnu, a bio je i bez vozačke koja mu je ranije oduzeta.

Uz to, tijekom postupanja policije je pogrdnim riječima vrijeđao je i omalovažavao policajce.

"Zbog počinjenih prekršaja priveden je u službene prostorije Policijske postaje Vrbovsko te zadržan do prestanka djelovanja alkohola. Po završetku postupanja policije protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o diskriminaciji te prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici", javljaju iz PU primorsko-goranske.

Jučer je 60-godišnjak doveden na nadležni općinski sud, gdje je donijeta presuda kojom mu je izrečena jedinstvena novčana kazna od 23.828 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "F" kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Pročitajte više