Vozačica u Zagrebu pretukla ženu (78) jer je sporo prelazila cestu. Tukla je štapom

Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

VOZAČICA automobila je teško pretukla slabo pokretnu 78-godišnju ženu koja je prelazila cestu dok je ona nailazila autom. Starija žena je završila s teškim tjelesnim ozljedama te je odmah morala na operaciju u zagrebačku bolnicu, piše Danica.

"Vozačica stara 38 godina je počinila kazneno djelo prema osobi visoke starosne dobi, nedvojbeno i golim okom vidljivog težeg zdravstvenog stanja s obzirom na to da je oštećena žena hodala sa štapom", navodi tužiteljstvo. 

Tužiteljstvo je navelo da vozačica nije kontrolirala svoje emocije bijesa i šoka uslijed kojih je zaustavila vozilo. "Potom je izašla iz vozila i umjesto da utvrdi treba li eventualno oštećenoj kakva pomoć, ona ju verbalno, a zatim fizički napada istrgnuvši joj štap za hodanje", kaže tužiteljstvo.

Ženu udarala štapom

Vozačica je ženu udarila štapom nekoliko puta po cijelom tijelu, a zatim ju je odgurnula objema rukama. Starija žena je tada pala na tlo i zadobila vrlo složenu ozljedu prijeloma baze vrata lijeve bedrene kosti. "Pukom srećom je izbjegnuta teža posljedica", naveli su tužitelji.

Vozačica je proglašena krivom te kažnjena s godinu dana uvjetnog zatvora. Tužitelji su se žalili i zatražili bezuvjetnu zatvorsku kaznu s obzirom na to da je vozačica ranije osuđivana i na njezine brojne prometne prekršaje, piše Danica.

Pročitajte više