Vozio pijan i napušen pa u centru Zagreba usmrtio pješaka. Podignuta optužnica

Slika nema veze s događajem iz teksta Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1986.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, objavio je DORH.

Radi se o slučaju iz 2019. godine.

"Okrivljenika se tereti da je 11. svibnja 2019. u 00,45 sati u Zagrebu upravljao osobnim vozilom Savskom cestom pod utjecajem alkohola i droge marihuana, svjestan da pod utjecajem alkohola i opojnih droga ne može sigurno upravljati vozilom te pristajući vožnjom u takvom stanju ugroziti druge sudionike u prometu", piše policija.

"Okrivljenik se, tereti ga se, svojim vozilom nije kretao trakom namijenjenom za promet osobnih  vozila već je vozio prometnom trakom namijenjenoj za promet vozila javnog prijevoza putnika te nije obratio pažnju na pješaka na kolniku zbog čega je desnim bočnim dijelom vozila naletio na pješaka koji je prelazio kolnik Savske ceste. Uslijed naleta okrivljenikova vozila, pješak je zadobio brojne teške tjelesne ozljede uslijed kojih je preminuo na mjestu nesreće", piše policija.

Pročitajte više