Policija i hitna u osnovnoj školi u Istri. Nekoliko učenika napalo dječaka (11)

Screenshot: Google Street View

U ŠKOLI u Medulinu došlo je do vršnjačkog nasilja, javljaju iz Kabineta župana Istarske županije. Dijete je zatražilo liječničku pomoć zbog zadobivenih lakših tjelesnih ozljeda. "Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja, a radi zaštite dobrobiti djece, nismo u mogućnosti iznositi druge detalje", naveli su iz policije. 

Neslužbeno, radi se o problematičnom ponašanju nekolicine tamošnjih učenika s kojima je škola već imala sličnih situacija. Ovaj put je liječnička pomoć pružena 11-godišnjem dječaku. U nastavku u cijelosti prenosimo priopćenje iz Kabineta župana. 

"Obavještavamo javnost da se danas, 27. rujna 2022. godine, u popodnevnim satima, u OŠ dr. Mate Demarin Medulin dogodio slučaj vršnjačkog nasilja, o čemu smo kao osnivači promptno informirani od strane ravnateljice Emanuele Pinzan Chiavalon. Također, sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima, na teren su izašli djelatnici PU istarske i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu IŽ, te su obaviješteni roditelji svih sudionika nemilog događaja, kao i sve ostale nadležne institucije, odnosno Pravobraniteljica za djecu Centar za socijalnu skrb.

Hitan sastanak župana i škole 

Istarski župan Boris Miletić još je jednom najoštrije osudio vršnjačko nasilje te je za sutra najavio hitan sastanka sa Školom, na kojem će u ime Istarske županije prisustvovati nadležna pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan. Budući da se radi o drugom slučaju vršnjačkog nasilja u istoj Školi, Istarska županija će nakon sastanka odlučiti o daljnjim koracima", navodi se u priopćenju. 

Podsjetimo, slučaj nasilja u hrvatskoj školi zabilježen je i prošloga petka, kada su stariji učenici premlatili učenika 5. razreda u biogradskoj osnovnoj školi. Ravnatelj škole Joško Brtan o tome uopće nije službeno obavijestio Ministarstvo iako se sve dogodilo u školskim prostorijama za vrijeme malog odmora, a u školu je poslana inspekcija.  

Pročitajte više