Vučić o odustajanju od iskopavanja litija: Ispao sam najgluplji predsjednik

Foto: EPA

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić gostovao je na Pink TV-u gdje je komentirao aktualne društvene i političke teme. Najprije se osvrnuo na odluku da se odustane od iskopavanja litija. Rekao je da je ispao najgluplji predsjednik na svijetu što je posustao pred pritiskom javnosti.

Komentirao je i prosvjede ekoloških aktivista ispred zgrade srpske vlade.

Vučić o aktivistima: Lijepo ću im reći da uništavaju Srbiju

"Ne razumijem zašto su prosvjedovali ispred vlade. Kad prosvjeduju trebaju to raditi ispred Predsjedništva, a ja ću im se obratiti i lijepo im reći - ljudi, vi uništavate zemlju", kazao je Vučić. Optužio je vođe prosvjeda da su primali novac.

"Mislim da bolje od vas znam što je dobro za Srbiju, bavio sam se time. Neki ljudi ne vjeruju jer su povjerovali u teorije zavjere, to su dobri i časni ljudi. A drugi ne vjeruju jer su dobili novac za to", dodao je.

Rekao je da je dio zemlje koji je bio predviđen za rudarenje, a to je među ostalim zapadni dio oko Loznice, najnerazvijeniji dio zemlje pa bi posebno profitirao od pet milijardi eura koliko bi mu uslijed iskopavanja litija pripalo.

"Cijena je danas 82.500 dolara po toni litija, s ovim rezervama to je 100 milijardi. Razumijete li što radite Jadru, Osečini, Valjevu i cijelom Podrinju?" zaključio je Vučić.

Pročitajte više