Vučić: Charles Michel želi da se opredijelimo po pitanju sankcija Rusiji

Foto: Milos Tesic/ATA Images/PIXSELL

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je na početku obraćanja nakon posjeta Charlesa Michela Beogradu kazao da je posebno sretan što ima mogućnost ugostiti šefa Europskog vijeća. Napomenuo je da je Michelov posjet značajan za budućnost Srbije, prenosi Nova.rs.

Vučić se dotaknuo i teme rata u Ukrajini te rekao da je Michel izrazio želje i očekivanja da se Srbija opredijeli po pitanju sankcija Rusiji. Predsjednik Srbije je rekao da je Michela upoznao sa stavovima Srbije. 

O čemu su razgovarali?

Michel je poručio Srbiji da mora popraviti položaj medija, no rekao je da je napredovala po tom pitanju. Vučić je rekao da su razgovarali o pregovorima između Beograda i Prištine, a dotaknuli su se i teme robne razmjene između Srbije i zemalja EU.

"Uvijek smo opredijeljeni za dijalog i nadam se da ćemo se približiti kompromisnom rješenju", kazao je Vučić. Michel je poručio da je došao u Beograd kako bi ponovo potvrdio podršku pristupnim pregovorima Srbije za ulazak u EU. 

Također, Michel je rekao da je rat u Ukrajini okončao 20 godina mira u Europi za koji su se svi borili. Dodao je da će već u lipnju biti nova prilika za razmjenu stavova u Bruxellesu kada će biti organiziran sastanak s predsjednicima Zapadnog Balkana. Michel je rekao da će u lipnju biti organiziran i sastanak 27 lidera EU s liderima Zapadnog Balkana. 

"Vaša budućnost je naša budućnost. Vi ste i spomenuli konkretne brojeve, kada je riječ o investicijama", prenosi Nova.rs riječi Charlesa Michela. Vučić je rekao da će biti problema u Europi pa se dotaknuo svoje izjave o najtežoj zimi u nekoliko posljednjih desetljeća. 

"Od nafte preko plina pa do električne energije... Bit će problema s energentima i ova zima će zaista biti jedna od najtežih i važno je da imamo podršku", istaknuo je predsjednik Srbije te dodao da se Srbija davno izjasnila da želi biti dio EU.

 

Pročitajte više