Vučić odgovorio na poruke Plenkovića i Milanovića iz Knina

Foto: Pixsell/Milan Sabic/Antonio Ahel/ATAImages/

TKO VODI jalovu politiku, vidi se po rezultatima, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirajući poruke hrvatskog državnog vrha sa obilježavanja obljetnice Oluje u Kninu, javlja RTS.

"Tko vodi jalovu politiku, vidi se po rezultatima. Neću više ni riječ, osim pred kraj godine, kada budemo analizirali i uspoređivali rezultate", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o izjavama Milanovića i Plenkovića koji su danas u Kninu rekli da neće dozvoliti da se dovodi u pitanje legitimitet Oluje, a Srbiji poručili da odustane od jalove politike prošlosti.

"Želimo najbolje odnose s Hrvatskom, ali.."

Vučić je rekao da Srbija želi najbolje i najbliže odnose sa Hrvatskom, ali da neće zaboraviti ni Jasenovac ni Jadovno ni Prebilovce, ali ni Oluju ni Bljesak.

"Nećemo se stidjeti svojih žrtava, kolona izbjeglih, nedužnih ljudi, krivih samo zato što su Srbi", rekao je.

"Naprotiv, tim ljudima se ponosimo i oni koji su preživjeli, donijeli su ovdje svoje veliko krajiško srce i doprinose danas uspjesima Srbije", rekao je Vučić.

"Ako je to politika prošlosti, mogu je zvati kako hoće, ja mislim da je to politika odgovornosti i budućnosti. A tko vodi jalovu politiku i politiku prošlosti - možemo se usporediti pred kraj godine, pa neka naši građani prosuđuju i odlučuju", rekao je predsjednik Srbije.

"Ne tjerajte nas da se ispričavamo jer ste nam protjerivali stotine tisuća ljudi"

Vučić je ponovio da je Srbija uvijek spremna na svaku vrstu razgovora, dogovora, suradnje.

"Ali, nemojte nas tjerati da vam se ispričavamo zbog toga što ste nam protjerivali stotine tisuća ljudi, jer to drugačija Srbija, nova Srbija, promijenjene političke generacije, neće prihvatiti", rekao je Vučić.

Pročitajte više