Vučić o australskoj odluci o Đokoviću: Tužitelj laže

Screenshot: RTS.rs

"ONI koji su mislili da su istjerali nekakve principe, samo su pokazali da nikakve principe nisu imali, da 10, 11 dana maltretirate najboljeg svjetskog tenisača, da biste mu 10., 11. dana uručili odluku za koju ste znali da ćete je uručiti prvog dana", rekao je Vučić komentirajući australsku odluku o Đokoviću, prenosi RTS.

Vučić je otkrio da je razgovarao malo prije s Đokovićem te ga je bodrio i rekao da ga u Srbiji čekaju uzdignute glave.

Vučić je rekao da Đoković ne bi došao u Australiju ili bi se cijepio da je tamošnja vlada rekla da onaj tko nije cijepljen nema pravo ući u zemlju.

"Ovako ste ostavili mogućnost za medicinsko izuzeće, a on je u skladu s tim došao. Učinio je sve što je trebalo, a onda je krenulo šikaniranje i maltretiranje do sada neviđenih razmjera i u smislu medijskog linča. To je bio doslovno lov na vještice, protiv jedne osobe, jedne zemlje jer su na Novaku htjeli pokazati kako funkcionira svjetski poredak. Htjeli su pokazati da oni to mogu učiniti protiv svakoga, istaknuo je Vučić.

"Tužitelj laže"

Dodao je da se i u "besmislenom sudskom procesu" vidjelo koliko tužitelj laže.

"Kažu da je u Srbiji ispod 50 posto cijepljenih građana Srbije. Nemojte lagati, službeno je cijepljeno 58 posto, to je više od onog što je tužitelj rekao, to je i više nego u nekim zemljama EU, posebno zemalja u okruženju, Bugarske, Rumunjske, Hrvatske", rekao je Vučić.

Dodaje da je to bio besmislen argument, ali da je u, kako kaže, orvelovskim predstavama i to apsolutno moguće.

"Mi ćemo australske sportaše u ožujku dočekati na drugačiji način, neusporedivo bolji način, nećemo se iživljavati nad njima i pokazivati silu nad njima, niti bilo što slično, oni dolaze radi prvenstva. Pokazat ćemo da smo bolji od australske vlade i hvala njihovom narodu, koji voli srpski narod", dodaje  Vučić.

Naglašava da oni misle da su ovim ponizili Đokovića 10-dnevnim maltretiranjem, ali su, dodaje, "ovime ponizili sebe".

"Đoković se može uzdignute glave vratiti u svoju zemlju", zaključio je Vučić..

Pročitajte više