Vučić: Pazite da ne povrijedite niti jednog Srbina, jer će vam Srbi odgovoriti

Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon odluke Albina Kurtija da Nenada Rašića imenuje za ministra za zajednice.

"Izbor Rašića, čovjeka koji je dobio manje od 1 posto, pokazuje da oni žele progon, protjerivanje i nestanak Srba na Kosovu", rekao je Vučić. Rekao je i da ne zna hoće li doći do sutrašnjeg sastanka s europskim izaslanikom te najavio da će se u subotu obratiti građanima Srbije.

"Ovo što je napravio teroristički ološ Albin Kurti, a trpim mjesecima i godinama, za to što je rekao trebao je dobiti osudu EU, ali nije dobio ništa i tako se ponašaju svaki put. Ne samo da su prekršili norme Briselskog sporazuma, sve demokratske principe i norme", rekao je Vučić i dodao da je to u skladu s interesima jedne europske sile.

Vučić je rekao da je za njega "Kosovo i Metohija najveća srpska svetinja". "Neću vam je predati u ruke i zato nitko neće biti u Tirani 6. prosinca", rekao je Vučić.

"Kad se budete obratili Srbiji sljedeći put, vodite računa o izjavama, o tome da poštujete građane Srbije, ne dam vam da ih ponižavate, a radili ste to bezbroj puta. Srbija je svoja na svome, Srbija će čuvati sebe. Vodite računa da ne povrijedite nijednog Srbina, jer će Srbi zajedno s državom znati kako da vam odgovore", rekao je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više