Vučić odgovorio Milanoviću na izjave o Kosovu: "Pažljivo ću to pogledati"

Foto: EPA

"PAŽLJIVO ću pogledati izjavu predsjednika Republike Hrvatske", izjavio je danas srpski predsjednik Aleksandar Vučić nakon izjave Zorana Milanovića da je Kosovo "oteto od Srbije".

"Vidio sam u jednoj rečenici što su mediji prenijeli, volio bih u cijelosti vidjeti tu izjavu hrvatskog predsjednika", rekao je Vučić na pitanje kako komentira Milanovićevu izjavu.

On je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji poslije razgovora s češkim predsjednikom Milošem Zemanom u Beogradu istaknuo da će "s pažnjom pogledati" izjavu hrvatskog predsjednika o Kosovu.

Milanović: Anektirali smo Kosovo, oteto je od Srbije

Milanović je ranije danas ocijenio da će se Rusija pozvati na aneksiju Kosova i da "Krim više nikada neće biti Ukrajina"

"Ja stojim iza Kosova i podržavam ga... Ali tko je anektirao Kosovo? Međunarodna zajednica i mi. Oteto je od Srbije. (...) Nije aneksija, nego otimanje, dio teritorija koji je izvučen iz Srbije. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego cijelog koncepta u kojem netko misli da ima pravo na sve kad mu to odgovara, a kad to onaj drugi radi - onda je to kriminal", rekao je Milanović novinarima nakon ispraćaja 3. hrvatskog kontingenta u Litvu.

Milanovićeva izjava o Kosovu izazvala je i veliku pažnju i odobravanje u srpskim medijima. 

 

Video: N1

Pročitajte više

 

Pročitajte više