Vulin: Hrvatska koristi Dijanu Hrkalović za napade na Vučića

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL. Screenshot: Instagram

"POSTOJI konsenzus u hrvatskoj politici da Aleksandar Vučić mora nestati s političke scene, a slučaj Dijane Hrkalović je povod za napade na Vučića", izjavio je ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Gospođa Hrkalović će odgovarati za ono što je radila. U proteklih nekoliko dana se dogodilo nešto što je mnogo važnije od Dijane Hrkalović, a to je da se potpuno ogolila državna politika Hrvatske prema Srbiji. Dijanu Hrkalović sada tamo proglašavaju nekom zvijezdom koja se borila, ne znam ni ja protiv čega", rekao je Vulin u emisiji Hit tvit na TV Pinku, prenosi nezavisne.com.

"Srbija je postala regionalni lider i ugrožava Hrvatsku"

Ocijenio je da u Hrvatskoj postoji konsenzus svih tamošnjih medija, koji je postignut uz pomoć države, kako bi iskoristili sve što dolazi iz Srbije da napadnu Aleksandra Vučića.

"Dijana Hrkalović je odličan razlog da ga napadnu. Žele nas uvaljati u blato, reći da smo mi zemlja kriminala. Ne, mi se uspješno borimo protiv kriminala. Srbija je postala regionalni lider i ugrožava Hrvatsku na tom mjestu", ocijenio je Vulin.

Tko je Dijana Hrkalović?

Podsjetimo, bivšoj državnoj tajnici srpskog Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Dijani Hrkalović prije nekoliko dana određen je pritvor od 30 dana, priopćeno je iz Višeg suda u Beogradu, nakon što je ranije privedena i saslušana u okviru istrage prikrivanja dokaza ubojstva.

Razlog za pritvor je "postojanje okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometala postupak utjecajem na svjedoke", obrazložio je sud. Hrkalović je, prema tvrdnjama izvora na koje se pozivaju beogradski mediji, privedena jer se dovodi u vezu s uklanjanjem dokaza ubojstva Vlastimira Miloševića u siječnju 2017. godine.

Pročitajte više