Za odbor se javile znanstvenica i osobna bankarica iz HDZ-a. Izabrana je HDZ-ovka

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ZA vanjske članove saborskih odbora odbijeni su stručnjaci, umjesto kojih su imenovani članica HDZ-a i HSLS-ovac u mirovini, piše Jutarnji list.

Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskog sabora objavio je 28. listopada prošle godine javni poziv za izbor članova radnih tijela sabora, među ostalim i jednog predstavnika znanstvenih i stručnih institucija u Odboru za financije i proračun te u Odboru za obitelj, mlade i sport.

Na javni poziv za izbor vanjskih članova za Odbor za financije i proračun pristigle su dvije kandidature, od kojih je jedna dugogodišnje znanstvene savjetnice s Ekonomskog instituta Zagreb dr. sc. Dubravke Jurline Alibegović, a druga Giordane Radin-Mačukat, osobne bankarice u PBZ-u, vodičke HDZ-ovke i predsjednice tamošnjeg odbora stranačke Zajednice "Katarina Zrinski". Hrvatski sabor na sjednici prije Božića jednoglasno je izabrao HDZ-ovku Giordanu Radin-Mačukat.

Neurologinja izgubila, mjesto dobio umirovljenik koji je radio u Pošti

Slična situacija bila je i s Odborom za mlade. Na javni poziv pristigle su četiri kandidature. Javili su se, među ostalim, dr. sc. Vanja Slijepčević Saftić, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih, dječja neurologinja sa završenim specijalističkim studijem "Prava djece", te Marijan Kotarac, HSLS-ovac, diplomirani socijalni radnik u mirovini, koji je gotovo cijeli radni vijek proveo u Hrvatskoj pošti.

Sabor je na istoj sjednici 16. prosinca prošle godine jednoglasno odabrao Marijana Kotarca za vanjskog stručnog člana Odbora za obitelj, mlade i sport. Imenovani vanjski članovi odbora, koji će za svoj rad primati 200 eura mjesečno, na dužnost su stupili 15. siječnja, piše Jutarnji list.

Pročitajte više

 

Pročitajte više