Za vikend nestabilno vrijeme, pljuskovi u većem dijelu zemlje

Ilustracija: Igor Soban/PIXSELL

SUTRA će u istočnoj Hrvatskoj biti dosta sunčanog vremena, prognozirao je meteorolog DHMZ-a Krunoslav Mikec za HRT. Ujutro je mjestimice uz Savu moguća magla, a uglavnom poslijepodne ponegdje pljuskovi s grmljavinom. Uz mjestimice umjeren sjeveroistočnjak dnevna temperatura bit će od 23 do 26 °C.

Podjednak vjetar i temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, gdje je vjerojatnost za popodnevne pljuskove znatno manja nego u petak. No u noći i ujutro uglavnom u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji uz povećanu naoblaku još može biti mjestimične slabe kiše.

U subotu manje stabilno nego u petak

Sjeveroistočni vjetar puhat će i u gorju, a na sjevernom Jadranu bura, u prvom dijelu dana podno Velebita na udare i jaka, zatim ponegdje sjeverozapadnjak. Pritom će na moru prevladavati sunčano, a u gorju promjenjivo oblačno, uz mjestimice malo kiše u noći i ujutro, pa poslijepodne poneki pljusak uglavnom u Lici.

Pljuskova će od sredine dana biti u unutrašnjosti Dalmacije, samo rijetko i na srednjem Jadranu. Dan će na moru obilovati sunčanim vremenom uz slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 25 i 29 °C.

Razmjerno toplo bit će i na krajnjem jugu Hrvatske te prevladavajuće sunčano, no popodne lokalno može biti ponekog pljuska ili pokoje kapi kiše. More mirno i malo valovito, poslijepodne uz ponegdje umjeren jugozapadni vjetar, prognozira meteorolog DHMZ-a za HRT.

I dalje nestabilno

U nedjelju na kopnu opet malo veća vjerojatnost za poslijepodnevne pljuskove. Početkom novog tjedna promjenjivo i pretežno oblačno s čestom kišom, ponegdje i grmljavinom. Temperatura bez veće promjene.

Na Jadranu u nedjelju još dosta sunca, rijetko uz poneki pljusak ili uz malo kiše, a u ponedjeljak i utorak oblačnije s mjestimičnom kišom i neverinima, uglavnom na sjevernom i srednjem dijelu, prognozirao je meteorolog Krunoslav Mikec za HRT.

Pročitajte više