Zadranin priveden zbog statusa na Fejsu: "Ja sam sa svoje 72 prijetnja Plenkoviću?"

SLUŽBENICI Policijske uprave zadarske proveli su u petak, 21. siječnja, kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom i 49-godišnjakom zbog članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izvijestila je zadarska policija.

Kako se navodi u priopćenju, obojica muškaraca su 20. siječnja, ispod članka na jednom zadarskom portalu o najavi posjeta predsjednika vlade Andreja Plenkovića Maslenici, objavila komentare uvredljivog i omalovažavajućeg sadržaja.

"Premijer nije uključen u postupanje policije"

Nakon provedenog istraživanja obojica su 21. siječnja, u popodnevnim satima, uz Optužni prijedlog prepraćena na prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Policijska uprava zadarska odbacuje izrečene teze u javnosti koje aludiraju na to da je premijer uključen u postupanje policije. Riječ je o redovitom postupanju policije u okviru službene dužnosti te je na nadležnom sudu da donese konačnu odluku, istaknuto je u priopćenju.

"Pitao sam policiju gdje oni tu vide prijetnju"

Mladen Ćustić u razgovoru za Zadarski.hr opisao je o čemu je razgovarao s policijom i što misli o svemu što se dogodilo nakon što je na Facebooku objavio kako "premijera i njegove poltrone treba dočekati pokvarenim jajima", dodajući: "Nitko nije toliko ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik."

"Na početku su mi govorili da sam prijetio premijeru. Čime? Gdje vi tu vidite prijetnju?! Pa su onda preokrenuli na vrijeđanje. Ne, to nije ni vrijeđanje, nego komentar na premijera moje vlade. On je javna osoba i svi ga mi plaćamo. On bi trebao korigirati svoje ponašanje i naviknuti se na kritiku i komentare svog rada.

Uostalom, živimo li u demokraciji ili diktaturi? Je li demokracija ako ne možemo govoriti ono što mislimo? Narcisoidnost nije opasna ako nisi na nekom položaju, to je odavno poznata stvar. Plenkovića šest godina gledam na TV-u i vidim neiskrenost i muljanje, ali on je predsjednik naše vlade i njegovo ponašanje i odluke utječu na život svih nas. Svi ga mi plaćamo, od moje mirovine mu dajem 750 kuna.

Pa valjda mogu reći što mislim?! Premijer koji ne čuje svoj narod i koji ne može čuti kritiku na svoj rad je nametnuti premijer", rekao je Mladen Ćustić za Zadarski.

"Htjeli su me zatvoriti dok premijer ne napusti područje"

Dodao je da su u policiji, za koju kaže da je bila vrlo korektna prema njemu, htjeli prvo tražiti 30 dana pritvora te zadržavanje dok premijer ne napusti područje Zadra,

"I sad sam ja opasnost za predsjednika vlade sa svoje 72 godine, a u životu sam platio jednu kaznu za krivo parkiranje!? Ako će to riješiti sve hrvatske probleme, pa i onih pet milijardi za Banovinu, neka tako i bude, neka me zatvore, ali žalosno je da se ovakve stvari lome preko mojih leđa", pita se Zadranin.

Pročitajte više