Zagrebačka žičara još ne vozi. Senzor se pokvario zbog visoke temperature

Foto: Igor Kralj/ PIXSELL

UZROK automatskog zaustavljanja Žičare Sljeme jučer oko 17 sati bile su iznimno visoke temperature zbog kojih je došlo do smetnji u radu jednog od senzora žičare, priopćili su iz ZET-a jučer.

"Servisne ekipe promptno su pristupile utvrđivanju kvara te su detektirale kako je uslijed iznimno visokih temperatura došlo do smetnji u radu jednog od senzora, zbog čega je sigurnosni sustav automatski zaustavio rad žičare. Kvar je otklonjen te očekujemo kako će žičara ponovno prevoziti putnike prema uobičajenom rasporedu rada", istaknuo je za Hinu glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba jučer.

Proradit će oko podneva

"Smetnje su otklonjene, a kako nam je sigurnost putnika prioritet, napravit će se dodatni pregled svih sklopova. Očekujemo da će žičara danas početi voziti oko 12 sati", rekao je jutros za HRT glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Dodao je da vjeruje kako se događaji od četvrtka neće ponoviti iako će i danas, kao i sljedećih dana, biti vrlo visoke temperature.

"Žičara je, kao i svaki drugi sustav, podložna poteškoćama, međutim imamo vrhunske ekipe, to je vrhunski sustav. Vjerujem da će sve biti u redu", dodaje.

U gondoli je ostalo 40-ak ljudi.

"Njihova sigurnost ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. Oni su putem interfona odmah bili obaviješteni da je zaustavljen rad uslijed tehničkih smetnji te kako je u tijeku prebacivanje na pomoćni pogon, nakon čega su oni bili spušteni na sigurno do postaja. Zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju te se ispričavamo zbog eventualnih neugodnosti", naglasio je Zeba u jutrošnjem razgovoru za HRT.

Pročitajte više