Zaharova: Zahvala SAD-u zbog oštećenja na plinovodu potvrda je terorističkog napada

Foto: EPA

GLASNOGOVORNICA ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova kaže da se izjava bivšeg poljskog šefa diplomacije, koji je zahvalio SAD-u zbog štete na ruskom plinovodu Sjeverni tok 2, može smatrati "službenom potvrdom da je riječ o terorističkom napadu". Zaharova se referirala na objavu na Twitteru bivšeg poljskog ministra.

"Bivši poljski ministar vanjskih poslova, sada europski zastupnik Radek Sikorski, zahvalio je SAD-u za oštećenje na ruskom plinovodu. Je li to službena potvrda da se radi o terorističkom napadu?" napisala je Zaharova na Telegramu, prenosi ruska prorežimska novinska agencija TASS.

U razmaku od nekoliko sati otkrivena su tri curenja plina na plinovodima Sjeverni tok i Sjeverni tok 2. Prvo curenje otkriveno je na Sjevernom toku 2 u blizini danskog otoka Bornholma, a nakon toga dva curenja plina otkrivena su na Sjevernom toku. 

Danska agencija za energetiku izvijestila je da je velika količina plina iscurila u more. Zrakoplovi i brodovi imaju naredbu da se drže najmanje pet nautičkih milja od mjesta nesreće. Švedski seizmolozi kasnije su rekli da su u ponedjeljak registrirali dvije eksplozije duž trasa plinovoda.

Pročitajte više