Zamjenik Alemke Markotić: Na intenzivnoj je prosjek oboljelih 46 godina

Screenshot: HRT

ZORAN Barušić, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", rekao je u Dnevniku HTV-a da su u Klinici smještena 92 pacijenta te da se broj hospitaliziranih mijenja iz trenutka u trenutak.

Dodao je da je velik pritisak na samu Kliniku, a posebice na Odjel intenzivnog liječenja.

Na Odjelu intenzivnog liječenja trenutačno se nalaze 22 covid-pozitivna bolesnika, odvojena na dva intenzivna odjela. Barušić je naglasio da u ovom trenutku ima petero djece koja su pozitivna na koronavirus, a hospitalizirana su u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

"Što se tiče odraslih bolesnika, posebno zabrinjava trenutačni podatak bolesnika u covid-odjelu intenzivne, čija je prosječna dob 46 godina", poručio je. Istaknuo je da u Kliniku pacijenti dolaze u raznim fazama. Većina ih se želi liječiti što duže u svojim domovima pa kada se stanje pogorša, dođu u Kliniku.

Jučer je u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" počelo i cijepljenje djelatnika trećom dozom cjepiva, odnosno "booster dozom". Zamjenik ravnateljice Klinike kazao je da je treću dozu do sada primilo šezdesetak djelatnika te da se cijepljenje i dalje nastavlja.

Pročitajte više