Zamjenik poljskog ministra: Ovaj tjedan planiramo kući vratiti još 10 ozlijeđenih

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

POLJSKA planira ovaj tjedan, moguće već u srijedu, vratiti kući desetak ozlijeđenih u prometnoj nesreći autobusa kod Brezničkog Huma u kojoj je živote izgubilo 12 ljudi, najavio je zamjenik poljskog ministra zdravstva Waldemar Kraska. 

„Planiramo vjerojatno ovaj tjedan, možda čak u srijedu, u Poljsku prevesti one koji mogu biti prevezeni. To bi mogla biti grupa od 10 ljudi“, rekao je Kraska, a prenosi poljska agencija PAP. 

"Identifikacija poginulih i dalje traje"

On je kazao kako su poljske vlasti u stalnom kontaktu s bolnicama u kojima se nalazi tridesetak ozlijeđenih Poljaka, prenosi agencija PAP. Poljska je u kontaktu i s obiteljima žrtava koje su stigle u Hrvatsku. 

„Pružili smo im smještaj i psihološku pomoć jer je to veoma važno za njih u ovom trenutku. Jučer je i tužitelj prvi put pregledao autobus, a prtljaga i dokumenti već su predani onima u hrvatskim bolnicama.“ 

Kraska je rekao kako još uvijek nije završena identifikacija poginulih - devetero je već identificirano, a troje nije. 

„To traje dugo, no moramo biti 100 posto sigurno da su to ti ljudi“, naglasio je Kaska. 

Osmero ljudi otišlo iz bolnice

Zamjenik ministra rekao da je „medicinska skrb u Hrvatskoj na visokoj razini, što su naglasili i oni koji su hospitalizirani“. 

U subotnjoj prometnoj nesreći 12 je osoba izgubilo život, a 32 su ozlijeđene. Autobus je putnike vozio na hodočašće u Međugorje. 

Četvero Poljaka vratilo se kući u noći na nedjelju, a još četvero je već napustilo bolnice u nedjelju popodne, piše PAP. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više