Zapadni dio Zagreba bez grijanja, vani je jutros bilo -3. Oglasio se HEP

Foto: Shutterstock

DIJELOVI zapadnog dijela Zagreba jutros su bez grijanja.

Bez grijanja su stanovnici Španskog, Malešnice, Gajnica, Jaruna, Vrbana itd.

U Zagrebu je jutros u 6 bilo -3.

 

Neće biti grijanja do kasnih večernjih sati

Oko 8:30 oglasilo se HEP Toplinarstvo:

"Zbog puknuća vrelovoda na Trešnjevci u Lošinjskoj ulici te na Jarunu u Ulici Hrvoja Macanovića, danas, 30. studenog 2021. u jutarnjim satima obustavljena je isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba. Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom.

Predviđeno vrijeme trajanja obustave je danas do kasnih večernjih sati.

Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici."

Mole za strpljenje i razumijevanje

"Predmetne dionice vrelovoda na kojima je došlo do puknuća nisu bile u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“, međutim, iste su u planu zamjene kroz sljedeće dvije godine.

Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuća vrelovoda saniraju u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje", poručili su iz HEP-a.

Pročitajte više

 

Pročitajte više