Zaštitar u HNB-u mrtav pijan pao niz stepenice, dezorijentiran pucao u vrata da izađe

Foto: Robert Anic/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija izvijestila je da je pijani 57-godišnji zaštitar u sjedištu Hrvatske narodne banke (HNB) u srijedu oko 23 sata, nakon pada na stubištu, pod još nerazjašnjenim okolnostima ispalio jedan hitac iz službenog pištolja kojom prilikom su oštećena vrata.

Policija je precizirala da je zaštitar pod utjecajem 2.9 promila alkohola pao na stepenicama i teško se ozlijedio, nakon čega je ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja koje je posjedovao na zaduženju uslijed čega su oštećena vrata.

U policiji su rekli da nitko drugi nije ozlijeđen, a ozlijeđenom zaštitaru je pružena pomoć u KBC-u Zagreb.

Kriminalističko istraživanje u tijeku.

"Jučer, 6. srpnja oko 23 sata na prostoru Medveščaka na Trgu hrvatskih velikana, 57-godišnji zaposlenik trgovačkog društva koji obavlja poslove u prostoru banke je pod utjecajem alkohola od 2.9 g/kg pao na stepenicama i teško se ozlijedio.

Nakon pada 57-godišnjak je pod zasad nerazjašnjenim okolnostima  ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja kojeg je posjedovao na zaduženju uslijed čega su oštećena vrata.

Prilikom navedenog događaja nitko drugi nije ozlijeđen. Liječnička pomoć ozlijeđenom pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, dok je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku", piše policija.

Oglasili se iz HNB-a

HNB je izvijestio da je zaštitar tvrtke AKD-Zaštita u noći na četvrtak, prilikom noćnog obilaska prostorija, pao na stubištu sjedišta HNB-a nakon čega je izgubio mobitel i karticu za kontrolu prolaza. U središnjoj banci kažu da je zaštitar u stanju dezorijentiranosti i u pokušaju da izađe iz zatvorenog prostora više puta pokušao otvoriti vrata, nakon čega je opalio jedan metak iz službenog pištolja u bravu na vratima.

U HNB-u dodaju da su ostali zaštitari odmah reagirali te su pozvali hitnu pomoć, policiju i inspekcijske službe. Ističu i da je hospitalizirani zaštitar u stabilnom stanju.

Pročitajte više