Zašto je za ukidanje maski u školama? Bulj: Epidemiolozi to preporučuju, Lauc i drugi

Screenshot: N1 Televizija

NA PRIJEDLOG gradonačelnika Sinja Mire Bulja, načelnik Stožera civilne zaštite Denis Bobeta potpisao je odluku kojom taj stožer preporučuje da se ukine obveza nošenja maski za učenike, učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola, obavljeno je u srijedu na stranici Grada. Županija se tome protivi.

"Nošenje maski je besmisleno. Djeca se igraju, dijele hranu, treba im dati da slobodno dišu", rekao je Bulj jutros na n1 Televiziji.

"To je bio moj prijedlog Stožeru koji je poslao preporuku ravnateljima škola i to je naša preporuka i ravnatelji imaju slobodne ruke da odluče što žele. Što se tiče županije ne bih komentirao te činovnike koji nemaju pojma i najradije bi ukinuli lokalne stožere", komentirao je Bulj.

Ulazimo u hladniji period, učenici će biti u zatvorenom, učionice su skučene, situacija s brojkama nije baš dobra, rekao je novinar.

"Naravno da trebamo poštivati određene mjere, ovo s djecom je besmisleno, to će vam reći i stručnjaci, djeca tako žive, igraju se, dijele sendviče, trebamo im omogućiti da doslovno slobodno dišu. Postoje drugi načini kako se te mjere mogu provoditi. Veliki broj roditelja me zove zbog maski i tih besmislica, da djeci maske padne na pod pa ih dižu i stave tako prljave na lice... Moj prijedlog je uvažio civilni stožer Grada Sinja", dodao je Bulj.

Na pitanje temeljem čega je preložio ukidanje maski u školama, odgovara: "Mnogi epidemioloui tako misle. Koji? Pa Lauc i brojni drugi".

Pročitajte više