Zbog covid-potvrda nije 30 dana došao na posao u zadarskoj bolnici. Dobio je otkaz

Foto: Pixsell/Marko Dimic

U OPĆOJ bolnici Zadar s jednim je djelatnikom sklopljen sporazumni otkaz, nakon što se, od dana kada je uvedeno obvezno testiranje na koronavirus, nije pojavljivao na poslu, javlja Slobodna Dalmacija.

"Nitko ne može raditi ako dva puta tjedno ne napravi test ili je cijepljen, no pojavio se manji broj djelatnika koji i testiranje odbijaju. Budući da takvi ne mogu raditi, mi možemo samo pokretati disciplinske postupke zbog nedolaska na posao", rekao je za taj list dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice.

"Nakon uvođenja obaveze testiranja uopće nije dolazio na posao"

"U slučaju jednog sporazumnog otkaza radilo se o djelatniku iz tehničke službe koji nakon uvođenja obveze testiranja uopće nije dolazio na posao. Nije se ni javljao o svojem statusu niti je dolazio. Nakon otprilike mjesec dana došao je i rekao da želi dati otkaz. To je učinjeno sporazumno", dodao je Karuc.

Karuc dodaje da se uzimanje briseva radi testiranja na koronavirus može obaviti i drugdje, ne nužno u bolnici.

"Otkad je ta mjera uvedena, puno naših djelatnika odlučilo se cijepiti. Ima još nekoliko zaposlenika koji odbijaju testiranje te je u tijeku procedura davanja opomena pred otkaz. Pridržavamo se svih pravila, a u međuvremenu mnogi od nas cijepili su se i treći put", navodi dr. Karuc.

Pročitajte više