Puše jak vjetar, dijelovi nekih cesta otvoreni samo za aute

Ilustracija: Miroslav Lelas/PIXSELL

ZBOG jakog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb - Split - Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te Paški most, upozoravaju jutros iz HAK-a.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće te na lokalnoj cesti između Kraljevice i Križišća promet je zabranjen za prvu i drugu skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Na Krčkom mostu i autocesti A7 Draga - Šmrika zabrana je prometa za prvu skupinu vozila.

U Gorskom kotaru i Lici vozi se otežano

Otežano se vozi zbog snijega mjestimice u Gorskom kotaru i Lici. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima, a iz HAK-a pozivaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru i Lici. Zbog prometne nesreće na DC219 u mjestu Radošić promet teče jednim trakom, uz regulaciju prometne policije.

U prekidu su trajektne linije Lopar - Valbiska, Prizna - Žigljen i Stinica - Mišnjak te katamaranske linije Mali Lošinj - Cres - Rijeka, Novalja - Rab - Rijeka. Zbog tehničkih problema u prekidu je katamaranska linija Ubli - Vela Luka - Hvar - Split.

Pročitajte više

 

Pročitajte više