Zbog smrti radnika na Hvaru prijavljena odgovorna osoba u građevinskoj firmi

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

POLICIJA je osumnjičila 59-godišnjaka da je kao odgovorna osoba građevinskog poduzeća, čiji je 29-godišnji radnik u utorak na Hvaru poginuo nakon pada s krova kuće, nehajnim propustima počinio  kaznena djela protiv opće sigurnosti vezano uz opasno izvođenje građevinskih radova.

Iz splitsko-dalmatinske policije u srijedu su priopćili kako su kriminalističkim istraživanjem, nakon što je u Starom Gradu smrtno stradao 29-godišnji radnik, za 55-godišnjaka utvrdili sumnju da kao odgovorna osoba poduzeća prilikom izvođenja građevinskih radova nije postupao sukladno propisima i pravilima struke.

Na taj je način, naveli su, izazvao opasnost za život i imovinu te ostvario obilježja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti u vezi kaznenog djela opasnog izvođenja građevinskih radova.

Policija će zbog toga protiv njega podnijeti kaznenu prijavu. Ova nesreća na radu dogodila se oko podneva, kada je radnik pao s krova kuće na kojoj je izvodio radove i od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće.

Pročitajte više